In 2008 is de Stichting Moedige Moeders Nijkerk opgericht. We maken ons zorgen over het grote aantal jongeren dat drugs gebruikt en de problemen die daar door ontstaan in gezinnen. Veel Moedige Moeders hebben zelf een kind wat verslaafd is en weten we hoe moeilijk het is om je kind zo te zien afglijden. Als Moedige Moeders kunnen we onze eigen ervaringen delen met andere ouders, de politiek, het onderwijs en de hulpverlening.

Wat is er nodig om te zorgen dat jongeren nee leren zeggen tegen drugs?

Vanaf groep één op de basisschool is er de mogelijkheid om kinderen sociaal en emotioneel weerbaarder te maken, zodat ze in de pubertijd andere keuzes, gezonde keuzes, gaan maken. Preventie en informatie is, volgens de Moedige Moeders Nijkerk, ontzettend belangrijk om te zorgen dat een puber nee leert zeggen tegen drugs!!