Speed

Wat is speed?

Speed of pep zoals het op straat ook wel wordt genoemd is een ander woord voor amfetaminen en werkt op je centraal zenuwstelsel. Speed is een illegale harddrug en verboden. Speed is te koop als pil of in poedervorm. Meestal wordt het gesnoven en begint na 15 tot 20 minuten te werken. Vaak wordt het vermengd met iets anders b.v. waspoeder zodat de dealers er meer aan verdienen. Je weet dus nooit zeker wat je koopt en je kunt er erg beroerd door worden.

Hoe voelt het als je speed gebruikt?

Lichamelijk:

Door speed voelt je je niet meer moe, je hebt geen honger, je bloeddruk gaat omoog en je hart gaat sneller kloppen.

Je pupillen worden groter, je spieren spannen zich, waardoor je stijve kaakspieren kan krijgen of gaat tandenknarsen.

Je kunt hoofdpijn krijgen of duizelig worden en je kent je grenzen niet meer, het lijkt alsof je meer energie krijgt en je blijft maar doorgaan met b.v. dansen

waardoor je oververhit kunt raken en in het ziekenhuis belanden of zelfs overlijden.

Geestelijk:

Door speed lijkt alsof meer zelfvertrouwen hebt, je gaat meer praten en het denken lijkt sneller te gaan en heel helder.

Als het begint uit te werken kun je chagrijnig, onrustig en angstig worden.

Wat gebeurt er als je vaak speed gebruikt?

Je wordt uitgeput en oververmoeid waardoor je niet meer kan leren of werken.

Doordat je niet meer kan leren krijg je problemen op school en ga je van school af om te werken.

Doordat je niet kan werken heb je geen geld en ga je lenen van je vrienden.

Omdat je niet terug kan betalen krijg je ruzie met je vrienden en willen ze niet meer met je omgaan.

Zonder geld krijg je hoge schulden die je niet kan afbetalen en waar je de rest van je leven mee blijft zitten.

Hier wordt je niet echt vrolijk van dus ga je vaker gebruiken om dit niet te hoeven voelen en dan zit

je in een cirkel waar je moeilijk uit kan komen.

Je hebt het gevoel dat je alleen met speed op gelukkig kan zijn.

Je hebt steeds meer nodig om hetzelfde effect te krijgen.

Lichamelijk en geestelijk ga je je steeds slechter voelen.

Wat zijn de gevolgen als je lang speed gebruikt?

Hartritmestoornissen - omdat je hart steeds snel moet werken.

Hartaanval doordat je hard het niet meer aankan.

Hersenbloeding doordat de druk in je aderen te groot wordt.

Geen weerstand tegen ziekten - omdat je slecht eet en je te weinig vitamines binnen krijgt.

Je tanden gaan loszitten, je gaat slechter ruiken omdat je neus is aangetast door al dat snuiven

en je kan sneller een bloedneus krijgen.

Je kunt het gevoel krijgen dat er beestjes onder of over je huid heen lopen, daardoor ga je

zo hard krabben dat je huid open gaat en begint te bloeden.

Geestelijk raak je in de war en je kunt heel wantrouwig worden naar anderen.

Het kan zijn dat je het niet meer ziet zitten en zelfmoord wilt plegen.

Terug naar Drugs in Nijkerk