Hasj en Wiet

 

Wat is hasj? (stuff)

Hasj wordt gemaakt uit de hars van de hennepplant, dit wordt samengeperst en in plakken verkocht. Hasj komt uit verschillende landen en wordt vaak verkocht in de coffeeshops. Hasj wordt gerookt, maar ook gegeten bijvoorbeeld in cake, boter of lolly’s.

 

Wat is wiet? (marihuana)

Wiet wordt gemaakt van de gedroogde bloemtoppen van de vrouwelijke hennepplant.

De in Nederland gekweekte wiet wordt nederwiet genoemd.

Het sjekkie waar de hasj of wiet in zit heet een joint en het roken ervan noemen ze blowen.

 

Hasj en wiet zijn softdrugs en de werkzame stof is THC. In de afgelopen jaren is deze THC steeds sterker geworden waardoor de werking ervan meer lijkt op die van de harddrugs. In Nederland worden hasj en wiet gedoogd, dat wil zeggen dat je een klein beetje mag kweken, verkopen (in de coffeeshop) of  bij je hebben, maar eigenlijk zijn ze verboden.

 

Wat doet blowen?

Hoe je je voelt tijdens het blowen noemen ze stoned zijn.

 

Lichamelijk:

Je krijgt er rode ogen van, een snelle hartslag en een droge mond.

Je benen kunnen zwaar aanvoelen, je kan gaan braken en ademhalingsproblemen krijgen.

Door te blowen lijkt de seks beter.

Je kan gevoeliger worden voor aanrakingen.

Geestelijk:

THC zorgt ervoor dat je lichaam endorfine gaat aanmaken, waardoor je je  relaxed, zorgeloos en gelukkiger gaat voelen.

Als het fout gaat kan je er angstig door worden.

Je kan dingen gaan zien die er niet zijn (hallucinaties).

Wanneer je een rot gevoel hebt dan kan het blowen ervoor zorgen dat je je nog rotter gaat voelen, want blowen versterkt je gevoel.

 

De tijd dat hasj of wiet werkt noemen ze een trip. Je kan een goede trip hebben waar je een gelukkig gevoel krijgt, maar ook een slechte (bad) trip waarbij een paniekaanval krijgt of helemaal hysterisch wordt.

 

 

 

Wat zijn de gevolgen als je blijft blowen?

 

Je gaat sneller harddrugs gebruiken. Je geheugen wordt slechter en leren wordt steeds moeilijker. Alles wat je leert als je blowt ben je er na weer vergeten. Je weerstand wordt minder waardoor je sneller verkouden wordt of andere ziekten kan krijgen. Door het roken is ook de kans op kanker groter. Als je gewent bent om te blowen blijf je er zin in houden. Wanneer je stopt word je onrustig en je wordt pas weer rustig als je de volgende blow rookt. Werken of leren wordt dan steeds moeilijker omdat je steeds stoned bent. Daardoor krijg je problemen op school of op je werk. Ook thuis heb je geen zin meer om iets te doen omdat je zo relaxed bent en daar zullen je ouders niet blij mee zijn en ook daar krijg je dan problemen.

 

Terug naar Drugs in Nijkerk