GHB

Wat is GHB?

GHB is een stof die voorkomt in je lichaam, vooral in je hersenen. Vanaf  de jaren zestig wordt het nagemaakt en gebruikt als narcosemiddel en slaapmiddel. Het blijkt erg veel bijwerkingen te hebben en wordt daardoor niet meer gebruikt. GHB is als poeder, pillen en in vloeibare vorm te krijgen, maar hier wordt het meestal als een stroperige vloeistof in buisjes verkocht. GHB wordt ook wel als pepmiddel gebruikt en wordt vloeibare XTC genoemd, maar die naam klopt niet, de werking van XTC is anders. De smaak van GHB is erg zout en het wordt soms met smaakstoffen aangemaakt.

De verkoop van GHB is verboden.

Hoe voelt het als je GHB gebruikt?

Lichamelijk:

Je voelt je ontspannen je gaat meer praten en je krijgt meer zin in seks, misselijk. Je kan hoofdpijn krijgen, vermoeid worden stuiptrekkingen krijgen en duizelig worden.

Geestelijk:

Je voelt je vrolijk en opgewekt.

Je durft meer en bent minder angstig.

Je kan geheugenverlies krijgen of  je kan niet goed meer nadenken.

Je kan dingen gaan zien die er niet zijn (hallucineren).

Gevaar: Neem je iets teveel dan val je opeens in slaap, neem je meer dan kun je bewusteloos raken (outgaan).

Je loopt dan het risico te stikken in je tong of braaksel.

Doordat GHB een verdovend en opwindend werkt kan het gemakkelijk in je glas worden gedaan om je zo gewillig te maken om je te kunnen verkrachten rape-drug.

Wat gebeurt er als je GHB vaak gebruikt?

Je wordt lichamelijk en geestelijk verslaafd, leren of werken gaat dan niet meer. Je leven draait alleen nog maar om hoe snel je weer GHB kan gebruiken. Je krijgt steeds meer problemen met je ouders of leerkrachten. Doordat je te moe bent om geld te verdienen ga je bij je vrienden lenen, maar omdat je ze niet terugbetaald willen ze niets meer met je te maken hebben. Zonder geld krijg je hoge schulden waar je de rest van je leven mee blijft zitten. Hier wordt je niet vrolijk van dus ga je vaker gebruiken om dit niet te hoeven voelen en dan zit je in een cirkel waar moeilijk uit kan komen. Lichamelijk en geestelijk ga je je steeds slechter voelen. Je gaat door tot je gaat afkicken of je leven wordt zo ellendig dat je het niet meer ziet zitten en er zelf een einde aan maakt.

Wanneer je wilt stoppen krijg je afkickverschijnselen zoals: slaapstoornissen, gespannen, angstig, zweten, misselijk, spierpijn, trillen en je voelt je depressief.

Terug naar drugs in Nijkerk